Чорно-білі млинці на газованій воді з банановою начинкою
_large.jpg)
Масляниця, Колодій, Запусти, Пущення, Заговини, Сирний тиждень, Масляна ... як тільки українці не називають Масницю, кінець якої припадає на 26 лютого. За народними звичаями, увесь тиждень люди готують найрізноманітніші млинці, проте за результатами нашого опитування в Телеграмі, лише 50% респондентів встигли приготувати їх. Тож сьогодні ми покажемо незвичайний рецепт чорно-білих млинців з банановою начинкою, який обов'язково сподобається вам та вашій родині.
Інгредієнти для млинців:
Молоко – 500 мл.
Газована вода – 150 мл.
Мука – 350 г.
Яйця – 3 шт.
Олія соняшникова – 3 ст. ложки.
Цукор – 3 ст. ложки.
Какао – 3 ст. ложки.
Сіль – 2 щіпки.
Приготування:
Яйця збити з цукром і сіллю, потім додати молоко. Просіяну муку (300 г) додавати поступово, помішуючи. Поділити суміш на дві частини (приблизно 2/3 та 1/3). До більшої частини додати ще 50 г просіяної муки, 100 мл газованої води та 2 столові ложки олії. Добре перемішати і перейти до другої частини. До неї додати какао, 50 мл газованої води та 1 столову ложку олії. Перемішати.
На розігрітій сковорідці малюємо сумішшю з какао хаотичні візерунки й потім тоненьким шаром вливаємо біле тісто. Смажимо з двох сторін.
Тепер перейдемо до начинки.
Інгредієнти:
Банан – 2 шт.
Лимонний сік – 10 г.
Сметана – 50 г.
Ванільний цукор – 5 г.
Приготування:
Перш за все потрібно очистити і подрібнити банани виделкою, а потім додати лимонний сік, щоб запобігти їх затемненню. Після цього додаємо сметану та ванільний цукор і перемішуємо все до його розчинення.
Закручуємо млинці з начинкою - і готово! Подавати можна зі свіжими фруктами та варенням. Спробуйте, це нереально смачно!
Болгова Дар'я
Чому Масниця?
Тому що в цей день споживали багато масної їжі. Це були сир, масло, вареники з сиром і маслом, звідси назва Масниця. Крім цієї, є дуже багато регіональних назв. Це і Колодій, і Запусти, Сирний тиждень, Сиропуст. Оскільки Масниця в Україні - це більш жіноче свято, то ще існувала назва Бабське свято, Бабський тиждень.
Масляною (Масленицей) це свято почали називати у 1960-х роках ХХ століття. Тоді його фактично дозволили святкувати після довгої заборони, але вже з російським корінням.
✅ Стань частиною спільноти «Кут Огляду» в facebook та запроси друзів!
✅ Коротко і по суті. Підпишіться на наш Telegram-канал
✅ Підтримай нас в Instagram