"Не нітрати": лікар назвала головну небезпеку кавуна

"Не нітрати": лікар назвала головну небезпеку кавуна

Ендокринолог і кандидат медичних наук Зухра Павлова розповіла, чого потрібно побоюватися любителям кавунів. Хоча багато хто вважає, що головна небезпека криється в ризику "нарватися" на нітрати, насправді купити такий кавун - велика рідкість

"Отруєння нітратами було актуальне років сто тому, коли кавуни були набагато дорожчі добрив", - пояснила лікар. За її словами, проблем з частини нітратів не виникне, якщо при виборі ягоди звертати увагу на її стан: на шкірці не повинно бути підозрілих плям, а всередині - жовтих прожилок.

Павлова підкреслила, що найнебезпечніше в кавуні - це фруктоза. "І це науковий факт", - додала вона. Ендокринолог пояснила, що фруктоза запускає в організмі процес "на кшталт голоду", що призводить до набору зайвої ваги і ожиріння.

Однак протистояти надлишку фруктози досить просто - кавун завжди треба їсти після повноцінного обіду, зазначила Павлова . Крім того, лікар порадила не їсти більше 200-300 грамів ягоди за один раз.
джерело: http://zdorovia.com.ua/

✅ Стань частиною спільноти «Кут огляду» в facebook та запроси друзів!

 «Кут огляду» ближче до читача!

✅ Коротко і по суті. Підпишись на наш Telegram-канал

✅ Підтримай нас в  Instagram