Здорові суглоби

Здорові суглоби

 Існує безліч факторів, що впливають на здоров'я суглобів. Це і механічні ушкодження (перелом), і біологічні (неправильний спосіб життя, хвороби). У кожній статті про здоров'я можна повторювати про важливість харчування та психічного/емоційного стану, і завжди це буде доречно, тому цього разу ми пропустимо даний момент і відразу обговоримо способи відновлення суглобів.

Найголовніше правило, яке нам важливо засвоїти – суглобам потрібний рух та кровообіг. Рух має бути плавним та ізольованим від навантажень (у тому випадку, якщо вже є проблеми або болючі відчуття). Наприклад, щоб відновити колінні суглоби, нам не потрібно присідати зі штангою, а як варіант - підняти ногу в стегні, коліном до рівня пояса і виконувати кругові рухи в повітрі гомілкою. Можна лягти на спину та виконати вправу велосипед. Вправ дуже багато, і на кожен суглоб їх в інтернеті можна знайти сотні.

Але наше завдання -  не навчиться вправ, а зрозуміти суть відновлення. Після того, як ми почали вести здоровий спосіб життя та вирішили виконувати регулярні зарядки/розминки/тренування для суглобів, ми переходимо до відновлення кровообігу. Як ми знаємо, в самому суглобі немає кровообігу, але елементи, що беруть участь в обміні речовин, доставляються туди за допомогою кровоносної системи в м'язах навколо суглоба.Тому нам потрібно тренувати ці м'язи. Регулярна гімнастика/розтяжка та масаж нам у цьому допоможуть. Наше тіло складається з клітин, які завжди перебувають у процесі поділу (розмноження). У кожній частині нашого тіла утворюються нові клітини, а старі (мертві) виводяться з організму.

Так що виходить, регулярні зарядки та збалансоване харчування – один із найефективніших методів замінити нові та здорові клітини, на старі, непотрібні та відновити здоров'я не лише суглобів, а й усього організму!

ІВАН ЗАРЕЙЧУК

✅ Стань частиною спільноти «Кут Огляду» в facebook та запроси друзів!

✅ Коротко і по суті. Підпишіться на наш Telegram-канал

✅ Підтримай нас в Instagram