Смачний день. ПЕРЕВЕРНУТИЙ ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ
Перевернутий пиріг - це пиріг, який випікають «догори дном» на одній сковороді, а начинки на дні сковороди. Вийнявши з духовки, готову виворітну заготовку перевертають і розкладають на сервірувальну тарілку, таким чином "виправляючи" її і подаючи правою стороною вгору.
Отож візьмемо:
2-3 великих яблука
100 гр цукру
50 гр масла
100 гр цукру
50 гр масла
Масло та цукор растопити на сковорідці.
Я трішки проварила карамель, щоб пиріг мав більш насичений колір та смак. І лише потім додала яблука. Ви ж орієнтуйтесь на свій смак: можете лише розтопити масло і цукор, а можете зробити так, як я.
У цю карамель додати 2-3 порізаних дольками яблука. Яблука протушкувати у карамелі хвилин 5-7.
Для тіста:
2 яйця
Ваніль
100 гр цукру
100 гр сметани
50 гр молока
50 гр масла
Сіль
200 гр борошна з розпушувачем
Стань частиною нашого товариства у facebook та запроси друзів.
Замішуємо тісто, воно має бути як густа сметана. Тепер наше тісто ми виливаємо на яблука і випікаємо при температурі 170 градусів 50 хвилин до сухої шпажки. Готовий пиріг перекладаємо на тарілку.
Ось і все. Смачного вам дня. Готуйте з любов'ю.
Вікторія Лісецька
"КУТ ОГЛЯДУ" ближчий до читача!
Всі Бессарабії та України тут і зараз: Коротко та по суті:
Підпишись на наш Telegram - канал
Підтримай нас в Instagram