Смачний день. ПЕРЕВЕРНУТИЙ ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ

Смачний день. ПЕРЕВЕРНУТИЙ ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ

Перевернутий пиріг - це пиріг, який випікають «догори дном» на одній сковороді, а начинки на дні сковороди. Вийнявши з духовки, готову виворітну заготовку перевертають і розкладають на сервірувальну тарілку, таким чином "виправляючи" її і подаючи правою стороною вгору.

Отож візьмемо:

 

2-3 великих яблука

100 гр цукру

50 гр масла

100 гр цукру

50 гр масла

Масло та цукор растопити на сковорідці.

Я трішки проварила карамель, щоб пиріг мав більш насичений колір та смак. І лише потім додала яблука. Ви ж орієнтуйтесь на свій смак: можете лише розтопити масло і цукор, а можете зробити так, як я.

У цю карамель додати 2-3 порізаних дольками яблука. Яблука протушкувати у карамелі хвилин 5-7.

Для тіста:

2 яйця

Ваніль

100 гр цукру

100 гр сметани

50 гр молока

50 гр масла

Сіль

200 гр борошна з розпушувачем

 



Стань частиною нашого товариства у facebook та запроси друзів.



Замішуємо тісто, воно має бути як густа сметана. Тепер наше тісто ми виливаємо на яблука і випікаємо при температурі 170 градусів 50 хвилин до сухої шпажки. Готовий пиріг перекладаємо на тарілку.

Ось і все. Смачного вам дня. Готуйте з любов'ю.

 

Вікторія Лісецька 

"КУТ ОГЛЯДУ" ближчий до читача!

Всі Бессарабії та України тут і зараз: Коротко та по суті:

Підпишись на наш Telegram - канал

Підтримай нас в Instagram