Кефаль у полоні

Кефаль у полоні

Знову перекрито канал міграції кефалевих у Тузлівських лиманах

Що сталося? Адміністрація нацпарку «Тузлівські лимани» на своїй Фейсбук-сторінці повідомляє, що вихід в Чорне море для кефалевих знову перекрито. 31 жовтня працівники ТОВ «Інститут морської аквакультури» екскаватором зробили штучну греблю, заблокувавши канал міграції. Це сталося на наступний день після демонтажу браконьєрських засобів лову на 2 км піщаної коси біля к-ту Лебедівка, про що ми писали раніше. 

Чому це важливо? Кожної осені кефаль масово виходить з лиманів в Чорне море на зимівлю, оскільки взимку температура води там стабільніша. Цей процес є природнім механізмом відтворення популяції кефалевих — цінних об'єктів рибної промисловості.  Осінньою міграцією користувалися ТОВ «Інститут морської аквакультури», які блокували вихід риби гардами і, буквально, вигрібали мігруючу рибу з води тоннами. Такі дії — узурпація природніх ресурсів в незаконний спосіб, що призводить до втрати популяції риби. Місцеві жителі втрачають ресурс традиційного промислу. 

Що далі? За участі громадськості було написано десятки заяв до Татарбунарського відділу поліції з вимогою вікдрити кримінальне провадження за ст.252 Умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об'єктів природно-заповідного фонду. Винуватці подібних злочинів проти природи мають неухильно нести відповідальність.

 

✅ Стань частиною спільноти «Кут огляду» в facebook та запроси друзів!

«Кут огляду» ближче до читача!

✅ Коротко і по суті. Підписуйтесь на наш Telegram-канал

✅ Підтримай нас в  Instagram

✅ Стань частью сообщества "Угол Обзора" в facebook и пригласи друзей!