На шляху до чистого довкілля: ДТЕК Одеські електромережі передав на повторне використання майже 45 тонн відходів

На шляху до чистого довкілля: ДТЕК Одеські електромережі передав на повторне використання майже 45 тонн відходів

З початку 2022 року ДТЕК Одеські електромережі відправив на переробку для повторного використання майже 45 тонн відходів виробництва. Це більше 70% від загального обсягу відпрацьованих матеріалів. Відходи виробництва буде використано в якості сировини для виготовлення товарів іншими підприємствами. Наприклад, щебню та арматури для будівництва. Таке поводження з відходами відповідає Цілі сталого розвитку ГД ООН №12 «Відповідальне споживання та виробництво», а також європейській моделі економіки замкнутого циклу (циркулярної).

ДТЕК Одеські електромережі, попри складну ситуацію в країні, не припиняє дбати про довкілля. Компанія реалізовує програму поводження з відходами виробництва з урахуванням європейських принципів циркулярної економіки. Оператор системи розподілу сортує відходи за видами та відправляє на переробку для повторного використання. За перше півріччя 2022 року ДТЕК Одеські електромережі зібрав 64 тони відходів. З них 70% передав на переробку для повторного використання. Інше – на спеціалізовані полігони для подальшого розміщення.

«ДТЕК продовжує розвивати електромережі, використовуючи сучасні цифрові технології та спираючись на принципи сталого розвитку. Це в тому числі стосується і політики поводження з власними відходами виробництва. Ті, що можна переробити для повторного використання, ми сортуємо та передаємо компаніям, що спеціалізуються на цьому. Так ми допомагаємо мінімізувати негативний вплив на довкілля та заощаджувати природні ресурси», – повідомляють в компанії.

Для зберігання та сортування відпрацьованих матеріалів працює спеціальна система. На виробничих майданчиках встановлено понад 350 контейнерів для сортування відходів. ДТЕК сортує відходи виробництва на 40 видів: скло, макулатура, полімери, залізобетонні матеріали тощо. Робить це для того, щоб передавати відпрацьовані матеріали на утилізацію, а не накопичувати на полігонах.

Основний вид відходів діяльності оператора системи розподілу – залізобетонні опори. Ці відходи передають на переробку для повторного використання на будівництві, в т. ч. виготовляють щебінь і арматуру.

Крім того, оператор системи розподілу реалізовує заходи, які допомагають скорочувати утворення відходів. З 2019 року компанія не закуповує ртутьвмісні лампи. При виході з ладу ламп розжарювання та енергозберігаючих їх замінюють на світлодіодні. Компанія планує повністю відмовитися від використання ртутьвмісних приладів освітлення до 2025 року.

✅ Стань частиною спільноти «Кут огляду» в facebook та запроси друзів!

 «Кут огляду» ближче до читача!

✅ Коротко і по суті. Підпишись на наш Telegram-канал

✅ Підтримай нас в  Instagram