Сканадальне День народження пана Єрмака з гвинтокрилами, держдачами. Що кажуть у Зеленського?

 Сканадальне День народження пана Єрмака з гвинтокрилами, держдачами. Що кажуть у Зеленського?

 

Президент України Володимир Зеленський відсвяткував день народження голови Офісу Президента Андрія Єрмака та його підлеглими на державній дачі, використовуючи гелікоптери ДСНС для доставляння людей до резиденції в Карпатах, -  йдеться в розслідуванні “Української правди”.

Як повідомляє видання, Зеленський та Єрмак 19 листопада вдень залишили будівлю Офісу Президента ще до закінчення робочого дня та полетіли до Карпат, де розташована державна резиденція “Синьогора”.

Згідно з даними публічних онлайн радарів президентський борт із Києва не прилітав.

Натомість вдалося встановити, що у п’ятницю вранці 19 листопада з Києва до Івано-Франківська прилетів чартер який має відношення до групи “Приват” Ігоря Коломойського, за даними “Української правди”.

Борт майже одразу повернувся до Києва. Чи були там президент Зеленський або керівник його офісу Єрмак – підтвердити або спростувати на цей момент не вдалося.

Згодом розслідувачі видання знайшли докази, що 21 листопада, у день народження Єрмака та в день Гідності та Свободи близько 10 ранку Зеленський і Єрмак з’являються на Інститутській у Києві, о 12 президент нагороджує воїнів, а вже о першій гвинтокрил ДСНС злітає з бази рятувальників у Козині та за дві години здійснює посадку в Івано-Франківську.

За джерелами “Української правди”, серед гостей на святі були заступник керівника Офісу Андрій Татаров та міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Гелікоптер ДСНС здійснив посадку в аеропорту Бориспіль майже о четвертій годині дня. Таким чином президент і керівник його офісу могли дістатися на роботу на Банкову близько п’ятої години вечора. А це означає що Зеленський під час такої гострої внутрішньої та зовнішньої ситуації літав у гори на дачу на чотири дні.

Журналісти видання надіслали запити до Офісу Президента.

“Бо скільки державному бюджету коштувало чотирьох денне святкування у державній резиденції, перельоти на гелікоптері на відстань у 700 кілометрів, закриття готелю на час святкування, транспортування співробітників управління державної охорони та співробітників державного управління справами після цього матеріалу президент Зеленський має розповісти вже суспільству особисто”, – йдеться у матеріалі.

 

На цей скандал вже відреагував офіс Зеленського, сам Андрій Єрмак вночі теж прокоментував розслідування, заперечивши викладені в ньому факти, - пише ВВС-Україна.

На розслідування ввечері того ж дня відреагував офіс президента.

"Офіційно повідомляємо, що не було жодного 4-денного святкування з феєрверками, концертами, макетами венеційської архітектури, масовкою гостей та іншими принадами, які ще можна додумати для більшої ефектності", - наголосили там.

Та зазначили, що користування державною резиденцією протягом одного-двох днів, як і гвинтокрилами, які забезпечують пересування президента, "відбувалося згідно зі звичайними протоколами щодо переміщення президента та його співробітників".

Пересування президента офіс прокоментував так: у п'ятницю він працював у Києві на Банковій, ввечері того дня відбув до резиденції в Гуті, у неділю був у Києві на урочистих заходах і в понеділок також перебував на робочому місці.

"Андрій Єрмак відзначив день народження у понеділок в Києві - з батьками, у вівторок його привітали колеги в офісі президента", - додав офіс президента.

Про те, де перебував президент в суботу 20 листопада, у повідомленні не йдеться.

Водночас в офісі підтвердили, що в карпатській резиденції був присутній міністр Чернишов. Однак він, кажуть там, прибув на авто з Рівного.

Президент і співробітники офісу відвідали резиденцію в рамках підготовки до Дня працівників дипломатичної служби України в грудні, додали в офісі.

Невдовзі після офісу президента на розслідування відреагував і сам Андрій Єрмак.

Він заявив, що свій ювілей цього року "ніяк особливо не відзначав, лишень в понеділок заїхав до батьків".

"У вівторок виділив одну годину, щоб прийняти привітання від колег в офісі президента", - розповів він.

"Дивно, що журналісти не поцікавились реальною ситуацією і взагалі не поспілкувалися зі мною", - дорікнув він.

Як і офіс перед тим, він теж заявив, що жодного чотириденного святкування не було, і що ніхто не використовував жодних приватних чи державних літаків.

"Гвинтокрилами ДСНС ніяких гостей чи взагалі сторонніх осіб не перевозили, тим більше з розважальною метою".

Присутність у Карпатах свого заступника Олега Татарова Єрмак заперечив.

Хоча чіткої відповіді, де він був на вихідних і чи був у Карпатах, керівник ОП не дав.

Загалом його заява повторює факти, викладені перед тим офісом президента.

Пан Єрмак наполягає, що його реакцію журналісти попросили тільки у день публікації.

✅ Стань частиною спільноти «Кут огляду» в facebook та запроси друзів!

 «Кут огляду» ближче до читача!

✅ Коротко і по суті. Підпишись на наш Telegram-канал

✅ Підтримай нас в  Instagram