Пасхальні радості від Арцизького хлібзаводу

Арцизький хлібзавод Олексія Куцарєва знають не лише в Арцизі, а й по всій Одещині. А завдяки пасхальній випічці популярність заводу вийшла далеко за межі України. На сьогодні паски, панетоне та святкові набори відправляють як по Україні, так і за кордон.
Звичайно, журналістка "Кут огляду" відвідала кондитерський цех Олексія Куцарєва та трішки стала дотичною до магії пасхального дива. Ще від прохідної заводу нас полонили запахи випічки, а в самому цеху - це просто солодка парфюмерія.
Пан Олексій провів нам невеличку екскурсію по цеху, де сьогодні готуються до свят.
- Цьогоріч ми ввели такі новинки, як діабетична паска, шоколадний панетоне, два види глазурованих рулетів та змінили наповнення пасхальних наборів. Всього ми випікамо близько 30 різноманітних пасок, - розповів Олексій Куцарєв.
Технолог Людмила Бондаренко із захопленням розповідала про нюанси створення випічки.
- Підготовку до Пасхи ми починаємо одразу після новорічних свят. Я свою паску впізнаю з тисячі- вона волога, ароматна, з правильною структурою та щедра на начинку. У нас є коломбо, панетоне, мармурова та традиційна паски, діабетична, рулети та пасхальні набори на будь-який вибагливий смак, - поділилася пані Людмила.
Також Людмила розповіла про свою улюбену паску мармурову. Як і у всіх справжніх кондитерів мармурова паска у технолога вийшла випадково. У результаті помилки на етапі змішування тіста отримали таку листову, шикарну у розрізі паску з багатим смаком. Ось так, як у фільмі, помилка створила шедевр. Мармурова паска стала популярною серед покупців.
Також Олексій розповів про розвиток інтернет -замовлення. Хлібзавод намагається жити в реаліях сьогодення, тому тепер замовлення можна зробити в
instagram @arhlib. Завдяки чому тепер пасхальне замовлення можна отримати не лише у будь - якому куточку України, але й в будь-якій країні світу. З ціє причини паски починають пекти заздалегіть, щоб можна було відправити замовлення в іншу країну.
Варто зазначити, що їдея з освяченням паски прийшла до Олексія в часи ковіду, коли люди не мали змоги відвідати пасхальне богослужіння. Тепер, коли в країні війна - питання освячення паски стало ще більш актуальним. Священник відвідує хлібзавод щодня, тому наліпка "ОСВЯЧЕНО" не пусті слова для всіх працівників заводу.
А ще Олексій активно допомагає ЗСУ. З перших днів війни він повністю поринув у допомогу як армії, так і мирному населенню. Наразі Олексій є головою благодійного фонду. котрий надалі щодня робить все можливе для наближення нашої перемоги.
А з собою журналістка принесла додому Пандоро з білим шоколадом та мармурову паску ( ну не могла я її не скуштувати з такою передмовою). Але тепер я точно розумію, чому наші пасхальні вироби відомі далеко за межами Арциза.
Вікторія Лісецька
Залишайтеся в курсі важливих подій! Слідуйте за нами:
✅ у facebook (та запроси друзів!)
✅ у нашому Telegram-каналі
✅ в Instagram