ЛИМОННО-АПЕЛЬСИНОВА СИРНА ПАСХА З МАКОМ

Паска, або куліш – це традиційна страва, яка часто готується на свято Великодня. За нашим опитуванням в Телеграмі, лише 51% респондентів вже встигли приготувати її. Я пропоную розширити список традиційних бісквітних пасок лимонно-апельсиновою сирною паскою з маком. Ця паска має неймовірний смак завдяки поєднанню кисломолочного сиру, цитрусових ноток лимону та апельсину, та доданому до неї маку.
Інгредієнти:
Кисломолочний сир – 700 г.
Цукор – 130 г.
Ванілін – 1.5 г.
Вершкове масло – 150 г.
Сметана – 130 г.
Цедра лимона – з 1 лимону.
Цедра апельсинова – з 1 апельсину.
Куркума або харчовий барвник – на кончику ножа.
Макова начинка – 50 г.
Приготування:
1. Кисломолочний сир змішати у мисці з цукром, ваніліном, лимонною цедрою сметаною та вершковим маслом.
2. Перебити все блендером та розділити на дві рівні частини.
3. До однієї частини додати макову начинку, а до другої цедру апельсину і куркуму або харчовий барвник.
4. Форму для паски застелити марлею.
5. Дно та боки форми змастити жовтою сумішшю і в центр покласти макову. Зверху також нанести шар жовтої суміші.
6. Закрити краї зверху марлею, поставити поверх тарілку з грузом та залишити у холодильнику на ніч.
Перед подачею розгорнути краї марлі, перевернути паску на тарілку. Прикрасити кольоровими цукерками. Смачного!
Дар'я Болгова
✅ Стань частиною спільноти «Кут Огляду» в facebook та запроси друзів!
✅ Коротко і по суті. Підпишіться на наш Telegram-канал
✅ Підтримай нас в Instagram