ПУХКІ КРАФІНИ З МАКОМ

Великодні пасочки вже набридли і хочется чогось більш універсального? Цей рецепт підійде для будь-якого свята чи звичайного дня. Тісто виходить дуже смачне та пухке, а мак та цукати нададуть крафінам цікаві нотки смаку.
Інгредієнти:
Молоко – 500 мл.
Яйця – 5 шт.
Дріжджі сухі– 22 г.
Цукор – 300 г.
Вершкове масло – 200 г.
Борошно – 1200 г.
Цукор ванільний – 2 г.
Сік лимона – з 2 лимонів.
Сіль – 1 щепотка.
Макова начинка – 350 г.
Цукати – за бажанням.
Ізюм – за бажанням.
Приготування:
1. Спочатку зробіть опару, змішавши тепле молоко з 2 ст.л. цукру, 100 г борошна та дріжджів. Залиште, щоб дріжджі підійшли.
2. У другій мисці збийте яйця з цукром, додайте лимонний сік та опару.
3. Додайте просіяне борошно, поступово додавайте розтоплене масло та замішайте тісто.
4. Розкатайте тісто та змастіть його вершковим маслом. По всій поверхні розподіліть макову начинку, а також цукати та ізюм за бажанням.
5. Згорніть тісто у рулет, розріжте рулетик на дві частини, не дорізаючи до кінця. Кожну з частин закрутіть в равлика і поставте один равлик на другий.
6. Поставте тісто у форму та залиште приблизно на 1 годину. Пекіть у розігрітій духовці при 180°С протягом 1 години.
Прикрасити крафіни можна цукровою пудрою. Смачного!
Дар'я Болгова
✅ Стань частиною спільноти «Кут Огляду» в facebook та запроси друзів!
✅ Коротко і по суті. Підпишіться на наш Telegram-канал
✅ Підтримай нас в Instagram