СПАГЕТІ З РИБОЮ, ЗАПЕЧЕНІ В СОУСІ БЕШАМЕЛЬ

Ця страва – унікальне рішення як для сімейної вечері, так і для особливих випадків. Рецепт поєднує в собі кращі складові італійської та французької кухні: спагеті, тендітну рибу та ароматний соус бешамель. А готується все досить просто.
Інгредієнти:
Філе риби (будь-якої, бажано, де менше кісток, у нас – райдужна форель) – 500 г.
Спагеті – 300 г.
Молоко – 500 мл.
Пшеничне борошно – 50 г.
Вершкове масло – 100 г.
Твердий сир – 100 г.
Італійські трави – за смаком.
Сіль – за смаком.
Часник – 1 зубчик.
Мелений чорний перець – за смаком.
Мускатний горіх – 0,5 ч.л.
Спеції для риби - за смаком.
Приготування:
1. Спагеті відварити, пересипати у форму для запікання.
2. До філе риби додати сіль, перець, спеції для риби та залишити на 20 хвилин промаринуватись.
3. На розігрітій сковорідці з 50 г. вершкового масла обсмажити філе риби.
4. Філе порізати на середні шматочки та перемішати зі спагеті у формі.
5. Перейдемо до приготування соусу бешамель. У сотейнику розтопити 50 г. вершкового масла на маленькому вогні.
6. Додати до розтопленого масла борошно і перемішувати. Тримати на середньому вогні ще 1-1,5 хвилини.
7. Влити до сотейника молоко, постійно перемішуючи.
8. Додати мускатний горіх, сіль, перець, дріблений часник, італійські трави та варити, поки соус не загусне (не більше 2 хвилин).
9. Гарячий соус бешамель вливаємо у форму до спагеті та філе. Зверху посипаємо тертим сиром.
10. Запікаємо у духовці при 180° 20 хвилин.
Прикрасити страву можна мікрозеленню. Смачного!
Дар'я Болгова
✅ Стань частиною спільноти «Кут Огляду» в facebook та запроси друзів!
✅ Коротко і по суті. Підпишіться на наш Telegram-канал
✅ Підтримай нас в Instagram