КАРТОПЛЯНІ НЬОКІ З СИРНИМ СОУСОМ

КАРТОПЛЯНІ НЬОКІ З СИРНИМ СОУСОМ

Ньокі - це традиційна італійська страва, назва якої в оригіналі звучить як "gnocchi piemontese". Приготувати їх – дуже легко, але на смак вони неперевершені. Подавати їх можна з різними соусоми, проте сьогодні ми приготуємо їх з ніжним сирним соусом.

 

Інгредієнти:

 

Картопля - 500 г.

Пшеничне борошно - 150 г.

Сіль - 1 ч.л.

Вершкове масло - для смаження.

Сири - 300 г.

Молоко - 100 г.

Зелень - за смаком

 

Приготування:

  1. Відварити картоплю в мундирі.
  2. Очистити картоплю та розтерти її до стану пюре.
  3. До пюре додати сіль та поступово додавати борошно. Замісити тісто.
  4. Поділити тісто на маленькі шматочки та придавити їх виделкою, створюючи текстуру.
  5. Кинути ньокі в киплячу воду. Після вспливання дістати та дати трохи охолонути.
  6. На розігрітій сковорідці з маслом обсмажити ньокі з двох боків до золотистої скоринки.
  7. У окремій мисці подрібнити сири (в нас це пармезан, брі та голландський) та додати туди молоко. Розігріти в мікрохвильовці 2-4 хвилини до повного розплавлення сиру.

 

Подавати ньоккі з сирним соусом, а прикрасити можна мікрозеленню. Смачного!

✅ Стань частиною спільноти «Кут Огляду» в facebook та запроси друзів!

✅ Коротко і по суті. Підпишіться на наш Telegram-канал

✅ Підтримай нас в Instagram