В Арцизі відкрилася виставка «Мистецтво під час війни»

В Арцизі відкрилася виставка «Мистецтво під час війни»

Під час війни Черчиллю принесли на розгляд бюджет країни. Погортавши документ, він запитав:

- А де ж витрати на культуру?

- Так війна ж іде! Яка культура?

- Якщо немає культури, навіщо ми тоді воюємо? - здивувався Черчилль.

Про цей епізод Другої світової розповів Анатолій Колосов на відкритті художньої виставки «Мистецтво під час війни» в мистецькій галереї Арциза у п’ятницю, 28 жовтня. І дійсно, у найкарколомніші моменти історії людства та країни мистецтво допомагає осмислити та емоційно події довкола. 

Виставка «Мистецтво під час війни» зібрала як вже знайомі глядачам, так і нові роботи подружжя Ткачів, Дмитра Скулінця, Володимира Кучерявого, братів Слюсарів та інших художників. Анатолій Колосов презентував роботи зі своєї приватної колекції робіт художників з усієї України.  Кубічні абстракції, етнічні мотиви, збір винограду, осінні пейзажі безкраїх бесарабських степів заполонили простір галереї. 

 

На заході пройшло нагородження 21 дитини -учасників виклику «Відтвори картину». Як завжди, своїми виступами порадували викладачі та вихованці музичної школи («Арцизька школа мистецтв»).

Велика шана Арцизькій художній школі та Школі мистецтв, Арцизькій публічній бібліотеці, Відділу культури Арцизької міської ради за організацію заходу та підтримку культурного життя міста. 

Можна багато розповідати про творчий доробок, представлений на виставці, але краще один раз побачити, ніж сто разів почути, тому дуже вам раджу завітати до галереї особисто. Україна продовжує боротьбу за своє існування, і поки на фронті точаться криваві бої, митці та культурні діячі наповнюють цю боротьбу сенсами та символами. 

Примітка:

Нагадаємо, що у серпні 2022 року Арцизька дитяча художня школа стала КЗ «Арцизька художня школа», і тепер готова надавати свої освітні послуги не лише дітям, але й дорослим! Разом з тим, заклад отримав нову керівницю — Фрунзе Олену, що до цього викладала іноземні мови у с. Плоцьк. Сподіваємось, незабаром побачити свіжу візію розвитку закладу! Наразі філіали школи працюють в гібридному режимі, тому запрошуємо діток до навчання!

До пані Олени протягом 45 років незмінним керівником художньої школи  був відомий художник Афанасьєв Володимир, що заснував школу у 1977 році. Під час воєнного стану законодавство дозволяє призначати керівників комунальних закладів без оголошення конкурсу. Самого Володимира Миколайовича на заході не було, але він продовжує виховувати маленьких художників, і ми сподіваємось почути ще не одну його теплу промову та побачити нові роботи.

«Кут огляду» ближче до читача!

✅ Коротко і по суті. Підписуйтесь на наш Telegram-канал

✅ Підтримай нас в  Instagram

✅ Стань частиною спільноти «Кут огляду» в facebook та запроси друзів!