Создание адвоката | юриста "Сайтостроитель" создание сайта | интернет-магазина
Дистанційне навчання в початкових класах: чому "червоні" регіони ігнорують рішення уряду? — Суспільно-політичне видання "Кут огляду"
Image
Image
Image
Image

Дистанційне навчання в початкових класах: чому "червоні" регіони ігнорують рішення уряду?

Дистанційне навчання в початкових класах: чому "червоні" регіони ігнорують рішення уряду?

Головний санітарний лікар Ігор Кузін розкритикував запровадження масового дистанційного навчання у "червоних" регіонах. Кузін нагадав, що згідно з урядовою постановою, навіть у "червоних" зонах учні початкових класів мають йти до школи, а не вчитися онлайн. Очне навчання зберігається і для старшокласників, якщо усі вчителі щеплені.

Чому на місцях органи влади ігнорують це рішення –  йдеться в сюжеті ТСН від 5 листопада.

ГАРНИЙ ПРИКЛАД

Так, від листопада Чернігівщина у “червоній” зоні.  Чернігів навчання у “червоній” зоні запровадив так, як прописано це в урядовій постанові. У ній йдеться, що учні 1-4 класи вчаться очно, а 5-11 – за парти сідають тільки там, де повністю щеплені працівники.

НУ, ТАКЕ...

Однак, не всі регіони, які опинилися в "червоній зоні",  дотримуються вимог постанови КМУ.

У Львові на дистанційне навчання відправили усі класи. Обурені батьки та педагоги, навіть, з партами та дошкою виходили під міськраду.

Ніхто не вчиться за партами і у Києві. У столичній адміністрації пояснили, що всі класи у всіх школах відправили на дистанційку, бо послухали лікарів.

Однак, головному санітарному лікарю незрозуміло, чому на місцях ухвалюють рішення, що суперечать урядовій постанові.

"На моє переконання, рішення обласних комісій ТЕБ та НС не мають суперечити постановам Кабміну....В областях має відповідно продовжуватися навчальний процес", –  підкреслив Ігор Кузін, додавши, що скоро нададуть роз’яснення – хто і як таки має вчитися.

До речі,  не тільки у Львові та Києві батьків попередили, що учні усіх класів у понеділок, 8 листопада, за парти не повернуться, наприклад,  в Арцизькій громаді Одеської області також запровадили дистанційне навчання навіть для початкових класів:

 Арцизька громада та COVID-19: через погіршення епідситуації освітні заклади переходять на "дистанційку"

А як ви вважаєте, чи варто запроваджувати дистанційне навчання для маленьких здобувачів освіти?

На мій погляд, освіта онлайн - виснажлива форма навчання, яку важко витримати як учням молодших класів, так і вчителям, і батькам. Це важче, ніж уроки в школі. Як пояснити маленьким учням нову тему, чи буде ефективним таке освітнє спілкування між учнями й вчителем?

Ще хочу згадати, як виданню "Українська правда" прокоментувала  "дистанційку" Валентина Мержиєвська, співзасновниця і викладач альтернативної школи "БеркоШко":

"... ефективним залишатиметься очне, олд-скульне навчання.

Звісно, за умови, що вчитель справді є вчителем, а учні справді збираються заради того, щоб вчитися.

Коли всі учасники процесу перебувають у освітньому спілкуванні, – вибудовуються стосунки у вчителя з учнями, – і налагоджується командна робота самих учнів.

Коли окрім опанування предмету є просто приємна людська взаємодія, обмін досвідом, якісь жарти і розмови про переглянуті фільми чи мандрівки на канікулах.

Це все є складовими задоволення від навчання. А те, що ми робимо із задоволенням, ми можемо робити якісно і без втоми.... переведення неякісної масової освіти в онлайн видається дещо безсенсовним, оскільки втрачається одна з її основних функцій – утримання дітей в безпечному просторі, доки батьки працюють".

✅ Стань частиною спільноти «Кут огляду» в facebook та запроси друзів!

 «Кут огляду» ближче до читача!

✅ Коротко і по суті. Підпишись на наш Telegram-канал

✅ Підтримай нас в  Instagram

Видання «Кут огляду» зарєстроване  5 березня 2017 року. Сайт «Кут огляду» почав працювати з грудня 2018 року, до того часу «Кут огляду» працював виключно як друковане ЗМІ.

Авторські та суміжні права захищені.

Хто на сайті

На сайті 139 гостей та 0 користувачів

header text mobile ua

© 2019 Суспільно-політичне видання "Кут огляду " м. Арциз. All Rights Reserved.

Создание сайта интернет газеты "Сайтостроитель" создание сайта визитки