"Батальйон Дубай". Українські "VIP-біженці" в Перській затоці

"Батальйон Дубай". Українські "VIP-біженці" в Перській затоці

Юлія Тимошенко, Вадим Столар, Наталія Королевська – українські політики купують у Дубаї елітну нерухомість, відпочивають у дорогих ресторанах та засмагають на пляжах пальми Джумейра. І все це – під час війни.

 

Дубаї, як з'ясували журналісти Української правди, виявилися куди гостиннішими за Європу – обізнані люди стверджують, що у “батальйону Монако” згодом почали виникати труднощі з місцевою владою. У Європі депутатів та олігархів просять офіційно оформити своє проживання та почати сплачувати податки. А щоби платити податки, треба пояснити походження доходів. А ось у Дубаї таких незручних питань не ставлять!

 

Тому зовсім не дивно, що лідерка “Батьківщини” Юлія Тимошенко зробила вибір на користь Дубая. Ще минулого року Тимошенко майже місяць під час новорічних свят мешкала в елітній віллі на території елітного готелю Кемпінскі, який збудований на Пальмі Джумейра.

 

Тимошенко перебралася до Дубаї та у 20 числах грудня 2022 року. Політик поводиться дуже обережно, її не побачиш на прогулянках набережною, а залишаючи віллу, Юлія Володимирівна сідає в машину ще у підземному паркінгу.

 

Знайшли Тимошенко на закритому пляжі готелю, де спочатку помітили її дружину Олександра з онуками. На відео – точно вона, хоч без коси дізнатися її складніше. Подейкують, що за 5 днів після зустрічі з журналістами Юля повернулася до Києва. А ось родина її дочки в Дубаї прописалася ґрунтовно, переїхавши туди на ПМП ще до початку війни, зрідка залишаючи для коротких відвідин Європи. Зятя Тимошенко бачили у листопаді у Відні, саме тоді, коли сама Тимошенко відвідувала Відень із робочим візитом.

 

Шукати нардепів та чиновників за номерами авто даремно, але є інший безвідмовний спосіб – треба попрямувати до дорогих бутіків та в елітні ресторани. Так 7 січня у найбільшому ТЦ у світі "Дубай Мол Центр" журналісти зустріли нардепа від забороненої ОПЗЖ Суто Мамояна. Причому у компанії внучки соратника Януковича, колишнього спікера парламенту Володимира Рибака Катерини. Мамаян їздить у Дубаї вже вдруге за місяць, виступаючи посередником між великою букмекерською конторою та українською владою.

 

В ОАЕ бачили напередодні Нового року і Вадима Столара, у російському ресторані “Суворов”. За даними ЗМІ, Столар навіть оформив посвідчення водія Еміратів, на що мають право тільки резиденти країни. Це означає, що Столар, який є громадянином України, збирається жити у Перській затоці. Два тижні тому він приїхав до України та з'явився у Верховній Раді, після чого знову намагався залишити Україну, але не зміг. А там і рішення РНБО з'явилось про заборону залишати Україну. Кажуть, що Столар веде переговори з Офісом президента, щоб виїхати з країни, але поки що безрезультатно.

 

В Еміратах мешкає нардеп від ОПЗЖ Наталія Королевська та її чоловік Юрій Солод. Живуть вони в 77-поверховому будинку Addres Beach Resort в апартаментах з видом на Перську затоку та Пальму Джумейра. Королівську бачили в офісі найбільшого забудовника EMAAR. Джерела кажуть, що сім'я придбала нерухомості на понад 10 млн доларів.

 

За інформацією ЗМІ в українській розвідці, Королевська була серед тих довірених осіб, яким Медведчук запропонував залишитися в Україні та чекати на російську окупацію, щоб перехопити владу. Тож Королевську найближчим часом в Україні ми не побачимо. Здається, що її незабаром позбавлять громадянства та статусу нардепа.

 

Зустріли журналісти у Дубаї провідного Савіка Шустера, а також помітили Валерія Хорошковського, соратника Януковича, який володіє власним літаком, найдорожчими апартаментами та є резидентом ОАЕ.

 

Журналісти зазначають, що в ОАЕ дуже багато росіян, що ніяк не заважає українським нардепам та бізнесменам.

✅ Стань частиною спільноти «Кут Огляду» в facebook та запроси друзів!

✅ Коротко і по суті. Підпишіться на наш Telegram-канал

✅ Підтримай нас в Instagram