ДБР проситиме арешт чинного нардепа, але з альтернативою застави у 10 млн грн, який за $50 тис. обіцяв "відмазати" іноземця від екстрадиції – ДБР

ДБР проситиме арешт чинного нардепа, але з альтернативою застави у 10 млн грн, який за $50 тис. обіцяв "відмазати" іноземця від екстрадиції – ДБР

Сторона звинувачення проситиме помістити під варту затриманого за підозрою в корупції народного депутата від "ЄС" Сергія Алексєєва. Правоохоронці зібрали докази того, що політик за 50 тисяч доларів обіцяв іноземцеві своє сприяння в запобіганні екстрадиції. При цьому суд зможе заарештувати парламентаря із заставою – у ДБР просять встановити її в розмірі 10 мільйонів гривень

Про це на брифінгові в п'ятницю, 30 червня, повідомив виконувач обов'язків заступник директора Державного бюро розслідувань Олександр Удовиченко, пише РБК-Україна.

"До цієї справи буде прикута увага як журналістської спільноти, так і суспільства. Слідчі, прокурори, оперативні співробітники діяли в межах кримінальної справи. Докази є досить вагомими, щоб звернутись до суду з клопотанням до обрання запобіжного заходу з обранням застави в 10 млн гривень", - сказав Удовиченко.

Він також наголосив, що на сьогодні розслідування не завершується, це тільки початковий етап викриття нардепа.

Своєю чергою заступник генерального прокурора України Антон Войтенко повідомив, що клопотання підозрюваному вже вручено і скеровано до суду для розгляду.

За його словами, справу розгляне Личаківський районний суд міста Львова.

Як розповів заступник Голови СБУ Сергій Наумюк, нардеп робив усе можливе, аби Служба безпеки не могла його записати: призначав несподівано зустрічі в «елітних» ресторанах ближче до комендантської години, часто їх переносив, розмовляв пошепки, використовував жести. 

Що відомо про справу

Сьогодні в Генпрокуратурі та СБУ повідомили про викриття народного депутата, який начебто за 50 тисяч доларів обіцяв іноземцю своє сприяння в уникненні екстрадиції.

Для цього парламентар "гарантував" використати власні зв’язки у суді, щоб там скасували рішення Державної міграційної служби про відмову у наданні іноземцю статусу біженця.

Правоохоронці задокументували факт отримання нардепом 20 тисяч доларів і викрили його на одержанні другого "траншу" у розмірі 30 тисяч доларів.

Як повідомили згодом джерела РБК-Україна, мова йде про народного депутата від партії "Європейська солідарність" Сергія Алєксєєва. Також він є головою підкомітету в Комітеті ВРУ з питань правоохоронної діяльності.

Наразі йому висунуто підозру за ч. 4 ст. 190 ККУ (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах). Фігуранту загрожує покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

 


 

✅ Стань частиною спільноти «Кут Огляду» в facebook та запроси друзів!

✅ Коротко і по суті. Підпишіться на наш Telegram-канал

✅ Підтримай нас в Instagram