«Майже пекло»: посилення перевірок у портах Дунаю  б'є по експортерам

«Майже пекло»: посилення перевірок у портах Дунаю  б'є по експортерам

Протягом останніх двох тижнів українська влада посилила контроль над контрабандними схемами в мілководних портах. В результаті стало абсолютно неможливо завантажувати судна з відкритими митними деклараціями для експортерів з 2-ю формою (оплата готівкою).

Про це повідомляє  компанія Atria Brokers, пише Latifundist.com.

«Зараз це пекло майже для всіх експортерів. Це змусило частину продавців переключитись на покриття своїх спотових суден від фермерів за формою 1 (безготівковий розрахунок з постачальниками). Таким чином, фермери підхопили ініціативу і підвищили свої пропозиції. Ці втрати додаються до втрат від простою суден», — повідомляє компанія.

Деякі судна витрачали близько 3 тижнів, щоб увійти в Дунай через Сулинський канал. Причина в тому, що протягом кількох тижнів судноплавство по каналу було неможливим через погану погоду, і черга суден, що входили, збільшилася до 100.

Це відбувається на додаток до знижок, які покупці просять за продовження терміну, що значно перевищує згадані 8 днів, встановлені GAFTA. Добрий намір боротися з контрабандою, але дуже боляче б'є по найбільш чутливих трейдерах.


Дякуємо, що дочитали нашу статтю до кінця!

Залишайтеся в курсі важливих подій! Слідуйте за нами:

✅ у facebook (та запроси друзів!)

✅ у нашому Telegram-каналі

✅  в Instagram